A Danubius Hotels Rt. részesedésvásárlása a Gundel Étteremben

2004. július 08., csütörtök, 06:00

A Danubius Hotels Rt. részesedésvásárlása a Gundel Étteremben

A Danubius Hotels Rt. és az LL Partners, LP örömmel teszi közzé, hogy társtulajdonosok lettek a világhírű Gundel Éttermet és a kapcsolódó üzletágakat (Bagolyvár, Borvendéglő, Borpincészet Mádon és Egerben és a Gundel márkanévvel rendelkező termékek forgalmazása) üzemeltető társaságban.
A budapesti Gundel Étterem az elmúlt 100 év során a művészetek és a magas színvonalú vendéglátás szimbóluma volt. Ronald S. Lauder és George Lang, az LL Partners-en keresztül 1992-ben a teljes körű felújítást követően nyitották meg újra a századforduló hangulatát idéző, de a modern kori elegancia és kifinomult ízlésvilág követelményeinek is maximálisan megfelelő éttermet. Az LL Partners és a Danubius azzal a céllal léptek együttműködésre, hogy tovább öregbítsék a Gundel hírnevét.
A Danubius első lépésként 49%-os részesedést vásárolt, majd jóváhagyást kér a Versenyhivataltól, hogy 17,6%-kal növelhesse a tulajdonhányadát. A megszerzett társaságnak 2003-ban 1,7 milliárd forintos árbevétele volt, melynek 88%-a származott az éttermek üzemeltetéséből, 12%-a pedig a termelő és kereskedelmi tevékenységhez kapcsolódott.
Ronald S. Lauder úgy nyilatkozott, hogy "Számomra - George Langgal együtt - a Gundel felvirágoztatása kedvtelés és üzlet is volt egyben. A magyar vendéglátásban nagy múlttal rendelkező Danubius megfelelő partner lesz ahhoz, hogy a jövőben még sikeresebben működjön a Gundel."
Sir Bernard Schreier, a Danubius igazgatóságának elnöke hozzátette, hogy "Elismerésemet fejeztem ki Ronald S. Laudernek és George Langnak azért, amit a Gundellel elértek az elmúlt 12 év alatt. A Gundel egy nemzeti kincs, és meggyőződésünk, hogy ez az együttműködés nemcsak hogy segíteni fog a Gundel jelenlegi előkelő piaci helyzetét megtartani, de a jövőbeni lehetőségek maradéktalan kiaknázásához is hozzájárul."
A Gundel Éttermet, a Borvendéglőt és a többi üzletágat üzemeltető társaság igazgatója továbbra is Buday Gábor marad.
Az ügyletre vonatkozó kérdéseket az alábbi kapcsolattartóknak lehet feltenni:
LL Partners: Mr. George Lang, telefonszám: + 1 212 721 3100
Danubius Hotels Rt.: Mr. John Smith, telefonszám: + 44 19 23 250 500
Betegh Sándor: telefonszám: (06 1) 889-4002

A közzétételek rovatban a társaságok, pénztárak, hatóságok és egyéb piaci szereplők jogszabályban rögzített tájékoztatási kötelzettségből eredő közzétételei jelennek meg. A jognyilatkozatok tartalmáért a kibocsátó felel.

Közzétételek - archívum